Geschiedenis

Bedrijventerrein De Kade, het oudste industrieterrein van Eindhoven, is ontstaan na 1845, toen de gemeente Eindhoven het Eindhovens Kanaal liet graven (geheel met de hand!) om aansluiting te krijgen op de Nederlandse waterwegen. Dit vooral voor de volumineuze handel, zoals hout en bouwmaterialen.

Tot de 2e helft van de jaren ’40 van de vorige eeuw strekte het bedrijventerrein zich uit vanaf het havenhoofd tot de huidige Tenierslaan. In de jaren ’50 en ’60 is het uitgebreid tot de oostelijke gemeentegrens met Geldrop. Toen het vervoer over water in de jaren ’70 werd vervangen door sneller en flexibeler vervoer over land, vertrokken veel bedrijven naar andere plaatsen.

Het terrein is nu 2,5 km lang, 400 meter breed en loopt vanaf het centrum van Eindhoven naar de grens met Geldrop. Het wordt van oost naar west doorsneden door het Eindhovens Kanaal en van noord naar zuid door de Ring. Het terrein is omgeven door woonwijken, die allemaal meerdere aansluitingen op het bedrijventerrein hebben.

Wat biedt de Kade?

Schoon & veilig

Samenwerking voor het realiseren behouden van een mooi, schoon en bovenal veilig bedrijventerrein.

Werk & Onderwijs

We streven naar een optimale werkomgeving en een juist verband tussen werk & onderwijs.

Ligging

De Kade ligt in Eindhoven. Samen werken wij aan toekomstbestendige bedrijventerreinen.

Milieubewust

Wij zijn continu bezig met het realiseren van een milieubewust en klimaatneutraal bedrijventerrein.

Lid worden bij de Businessclub van industrieterrein de Kade?